Soorten aanhangers

Er bestaan erg veel soorten aanhangers. Om u een beetje op weg te helpen vind u op deze pagina een overzicht van de meest bekende soorten aanhangwagens.

Plateauwagens

Plateauwagens zijn aanhangwagens waar de laadbak zich boven de wielen bevind. Voordeel van deze aanhangwagens is dat de zijboorden open kunnen waardoor het laden en lossen makkelijk gaat en dat er ook pallets met bijvoorbeeld een heftruck geladen kunnen worden.
Plateauwagens zijn in vele uitvoeringen en gewichten leverbaar wij hebben er ongeveer 30 op voorraad staan die veelal direct geleverd kunnen worden zodat uw vervoersprobleem gelijk opgelost is. Kom gerust eens langs en laat u informeren naar de mogelijkheden.

Ongeremde aanhangwagens

Deze aanhangwagens zijn vaak kleiner omdat het totaalgewicht niet boven de 750 kg mag uitkomen. Meestal mogen deze aanhangwagens zonder een E rijbewijs getrokken worden.
Deze aanhangwagens worden vaak gebruikt voor de hobby klusjes in en om het huis, maar ook door bedrijven die arbeidskrachten hebben zonder E rijbewijs. Voordeel van veel van deze aanhangwagens is dat ze makkelijk te manoeuvreren zijn zowel aan de auto gekoppeld als los naar de b.v. stalling te rijden.
Er zijn vele soorten en maten te verkrijgen en in vele kwaliteiten, wij verkopen alleen aanhangwagens van Nederlands fabricaat, met chassisnummer en gekeurde onderdelen. Want u wilt toch niet uw investering binnen enkele jaren alweer moeten opruimen omdat de kwaliteit tegen viel.

Bagage aanhanger

De bagage aanhanger wordt natuurlijk het meest gebruikt voor kamperen of andere recreatieve doeleinden. Onze bagageaanhangers zijn voorzien van goede schokbrekers. Hierdoor rijden deze aanhangers niet alleen heel comfortabel, maar ook enorm veilig. En dat is natuurlijk wat u zoekt, zeker voor de lange afstand rijders onder ons. Laat u verrassen door de grote inhoud.
U kunt kiezen tussen de verschillende maten, maar ook tussen een geremde of een ongeremde aanhangwagen.
Als hoofdmerk voeren wij Daxara, de nummer 1 van Europa. Daxara heeft behalve kwalitatief goede aanhangwagens ook een doordacht assortiment opties, zoals:

 • Reservewielen
 • Neuswielen
 • Alu rijplanken
 • Disselsloten
 • Imperiaal
 • Fietsgoten voor de imperiaal

Schamelaanhangwagen

Deze aanhangwagens zijn voorzien van een draaibare vooras. Dit heeft als voordeel dat de wagen stabieler achter het trekkend voertuig aanloopt. Dit soort aanhangwagens zijn vaak langer dan de gewone wagens, maar ook een korte uitvoering is leverbaar.
Een voordeel is dat er op de trekhaak geen grote drukkrachten (kogeldruk) komen als er bijvoorbeeld voorop een groot gewicht staat.
Nadeel van deze wagen is dat het achteruit rijden vaak iets meer stuurmanskunst vergt dan bij een gewone middenas aanhanger.

Dit type aanhangwagen wordt niet meer geleverd met een ouderwetse oplooprem inrichting. De schammel aanhanger is wel leverbaar met een hydraulische of elektrische remvoorziening.

Kipper - aanhangwagen

Kippers zijn in vele maten en gewichten leverbaar. Meestal leveren wij een speciaal werktuig dat voldoet aan de wensen van de gebruiker.
Daarom willen we u graag informeren en adviseren bij de aankoop van deze zo specifieke aanhangwagens. Dit doen we op een tijd die u het meest geschikt is dus ook ‘s avonds of op een ander tijdstip wat u het beste uit komt, daarin zijn wij flexibel.

Autotransporter

Autotransporters zijn er in vele verschillende uitvoeringen. Dit kan zijn een kleine enkelas aanhangwagen voor bijvoorbeeld het vervoeren van een brommobiel of een smart , tot het vervoeren van 2 auto’s op een aanhangwagen. Wij kunnen alle soorten autotransporters leveren zodat u veilig en makkelijk uw lading kunt vervoeren.
Autotransporters kunnen ook in multitransporter uitvoering geleverd worden zodat u de aanhangwagen voor meerdere doeleinde kunt gebruiken.

 

Machinetransporter

Machines of kranen zijn er in alle maten en gewichten, voor het vervoer is er ook voor elke machine een aanhangwagen te vinden. Dat kan een standaard aanhangwagen zijn of een speciaal voor uw machine aangepaste aanhangwagen. Wij kunnen u door onze ervaring adviseren welke aanhanger er het beste bij uw vervoerswensen past. Ook voor het aanpassen of wijzigen van uw bestaande aanhanger kunnen wij u van dienst zijn. Dit kan een simpele wijziging zijn, maar ook een veel grotere zoals het aanpassen van de opbouw zodat de machine makkelijker geladen kan worden. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Onze wens is dat u gemakkelijk en veilig uw waardevolle machine kan vervoeren.

Graag nodigen wij u uit om uw wensen kenbaar te maken. Auto- en aanhangwagenbedrijf Verkaik te Waarder raadt voor het echte werk het merk Vlemmix aan. Machinetransporters van Vlemmix onderscheiden zich vooral in laadhoogte. De laadhoogte van de machinetransporters van Vlemmix is namelijk maar 34cm. Dit is ideaal voor het vervoer van bijv. een schaarlift, maar ook van vele andere machines die niet een hoge helling op kunnen.

Voordelen van Vlemmix bij Verkaik Waarder op een rijtje:

 • Laadhoogte van maar 34cm en dus ideaal voor schaarliften
 • Alle trailers zijn standaard voorzien van een graaf bak platform
 • Alle trailers zijn standaard voorzien van een zware steun op de achterklep
 • Alle trailers zijn standaard voorzien van zware bindogen
 • 3 jaar garantie op de constructie

 

Gesloten aanhangwagen

Gesloten aanhangers zijn worden gebruikt als de lading droog moet blijven en of afgeschermd moet zijn van de buitenwereld. De panelen zijn zodanig geplaatst en afgewerkt in de aluminium profielen dat er geen water in de aanhanger komt.
Verschillende afmetingen zijn in ruime mate aanwezig. Door de verschillende soorten opties wordt de aanhangwagen perfect geoptimaliseerd. Zo kunnen gesloten aanhangwagens voorzien worden van:

 • Licht doorlatend dak
 • Achterdeuren incl. slot
 • Zijdeuren
 • Verkoop kleppen aan de zijkant
 • Steunpoten
 • Bindogen binnen de bak
 • Oprij klep

De inhoudsmaten gaan standaard van 2,8M³ tot wel 29M³, maar kan worden aangepast naar een gewenst volume. Er zijn zowel geremde als ongeremde varianten in ons assortiment.

Fietsen aanhanger

Een fiestenaanhanger wordt over het algemeen gebruikt voor het vervoeren van Elektrische fietsen. De elektrische fiets is veelal te zwaar voor een fietsendragen op de trekhaak, dus als u toch een dagje wil gaan fietsen is de fietsen aanhanger een goede oplossing. Natuurlijk past een gewone fiets, of een mountainbike ook op de fietsentrailer.

Erde fietsenaanhanger is een degelijke aanhanger. Het origineel is namelijk voor een motor ontworpen en met een aangepaste opbouw geschikt gemaakt voor fietsen.

Boottrailer

Boottrailers zijn in vele uitvoeringen leverbaar omdat er bijna geen boot hetzelfde is.
Leverbaar van een ongeremde uitvoering voor een roeibootje tot een grote drie-asser voor het vervoer van een grote zeilboot of sloep van formaat, alles is mogelijk. Omdat er zo veel mogelijkheden zijn, nemen wij de tijd voor u voor het zoeken naar een geschikte trailer voor uw boot en het pas maken om uw boot er perfect op te krijgen. Hiervoor beschikken wij over diverse steunen en rollen om dit te realiseren.

Omdat een boottrailer weinig gebruikt wordt en bijna altijd met water in aanraking komt is regelmatig onderhoud belangrijk om hem goed te laten functioneren op het moment dat u hem gebruikt. Uw boottrailer is bij ons in goede handen voor vakkundig (Bovag) onderhoud.

Motortrailer

Ook motortrailers kunt u in onze showroom bekijken. Wij voeren motortrailers van het merk Erde, Stema en Rova. Deze merken voldoen aan onze kwaliteitsnorm. Als extra pluspunt heeft Stema een zakbare uitvoering waardoor het laden van grote motoren eenvoudiger wordt.
De motortrailers zijn beschikbaar in diverse maten. Wij hebben modellen die geschikt zijn voor één motor, maar ook modellen waar meerdere motorfietsen op kunnen.

Paardentrailer

Verkaik aanhangwagens biedt u een uitgebreid aanbod van paardentrailers. Wij hebben gekozen voor twee Duitse topmerken: VM Meyer en Humbaur. Beide merken hebben hun sporen verdiend op het gebied van paardentrailers. Door uitgekiende opties en goed na te denken over de auto, de mens en het paard zijn er klasse ontwerpen bedacht door Humbaur en VM Meyer.

Welke trailer u wilt hebben bespreken we graag samen met u. Door de vele mogelijkheden kunnen we u waarschijnlijk een pasklare oplossing bieden om uw paard(en) en uw paardrijspullen comfortabel en handig te vervoeren.

aanhangwagen advies

Er zijn veel merken en soorten aanhangwagens, nieuw of gebruikt. Welke aanhanger het beste bij u past is via deze pagina niet uit te leggen. Wat kan en mag uw auto trekken, welk rijbewijs heeft u. wat mag uw trekhaak hebben en nog veel meer antwoorden zijn uiteindelijk bepalend voor welke aanhanger het meest geschikt is voor u. Daarom hechten wij veel waarde aan advies. Kom daarom langs in onze showroom.

Ook over niet standaard aanpassingen en speciale wensen kunnen wij u goed adviseren, omdat wij jarenlange ervaring hebben met aanhangwagens. Wij weten precies hoe en wat we aan uw aanhangwagen kunnen veranderen. Uw speciale wensen kunnen we in samenspraak met de leverancier in vullen en al lukt dat niet, dan kunnen we altijd in onze werkplaats een oplossing voor u bedenken!

Contact

0348-501429

Showroom

De Groendijck 49
3466 NJ Waarder

Email

info@verkaikwaarder.nl

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.30 uur
zaterdag 09.00 – 13.00 uur
Tijdens openingstijden: 0348-501429
’s avonds op afspraak

Stuur een bericht